top of page

LANDSCHAPSADVIES

Met behulp van ons beplatingsplan, landschap- en inrichtingsplan of het beheerplan helpen we graag in het ontwikkelen en onderhouden van landschappen. Dit alles doen we natuurlijk vanuit onze ervaring, maar ook met een nuchtere kijk en verassend inzicht! Hieronder lichten we de verschillende adviezen toe, maar we gaan graag in gesprek! Persoonlijk contact staat bij ons voorop en natuurlijk is geen enkel advies hetzelfde!

werk foto.jpg

BEPLANTINGSPLAN

Het beplantingsplan wordt gebruikt voor de ontwikkeling van tuinen en landschappen. Wanneer er nieuwe elementen worden aangelegd binnen het landschap die bestaan uit opgaande begroeiing is het noodzakelijk om een beplantingsplan op te stellen.

Het beplantingsplan bestaat uit:

 

  • Een korte omschrijving van de locatie

  • Een visie, een inrichtingsontwerp

  • Omschrijving van de te gebruiken assortimenten

  • Een eventuele omschrijving van het navolgende onderhoud.

LANDSCHAPS-

& INRICHTINGSPLAN

Een landschapsplan of inrichtingsplan wordt veelal vereist bij ontwikkelingen en projecten die plaatsvinden in het buitengebied. Voor elke ontwikkeling in het buitengebied van Overijssel geldt de verplichting dat deze ruimtelijk en landschappelijk goed wordt ingepast.

 

Het doel van het landschapsplan of inrichtingsplan is dan ook om zorg te dragen voor de landschappelijke inpassing van de betreffende ontwikkeling of project in de omgeving.

Wij helpen u zowel bij het opstellen van een landschapsplan of inrichtingsplan als het leggen van de contacten met betrokken partijen zoals de gemeente en de provincie.

aanleg beek4.jpg
werk foto.jpg

BEHEERPLAN

LANDSCHAP & NATUUR

Het beheer van zowel het landschap als van (nieuwe) natuur is van groot belang voor het behoud ervan. Om bestaande en nieuwe elementen in het landschap en de natuur op de juiste manier te kunnen beheren is vaak een beheerplan gewenst.

Wij kunnen in overleg met u voor de door u aangegeven elementen een passend beheerplan maken, waarbij ook de kosten in beeld gebracht kunnen worden. Indien gewenst kunnen wij tevens zorg dragen voor het uitvoeren van de beheersmaatregelen.

picknickbank2.jpg

TIED VEUR KOFFIE?

Overlegt toch net wat leuker he! 

Geen enkel advies zal bij ons hetzelfde zijn en om de juiste raad te kunnen geven, is het handig om de locatie te zien of even contact te hebben! Dus tijd voor koffie? Bel ons en dan plannen we een afspraak in! 

bottom of page